Aanpak van Tejo scoort hoog bij Unicef Paul Award 2019

Tejo

In Goes daar staat een huis; een Tejo huis waar jongeren met vragen of problemen altijd binnen kunnen lopen om hun hart te luchten. Dat kan zonder afspraak en anoniem.

Anderhalf jaar geleden maakte Tejo (Therapeuten voor jongeren) vanuit België zijn intrede in Nederland met de opening van een Tejo huis in Goes. En nu, anderhalf jaar later was Stichting Tejo een van de vijf genomineerden voor de Paul van Vliet Award 2019 van Unicef, die in De Efteling werd uitgereikt.

Het bijzondere van Tejo is dat jongeren er zo binnen kunnen lopen en er een luisterend oor vinden voor hun vragen of problemen. Dat luisterend oor wordt geboden door gastvrouwen en therapeuten die als vrijwilliger in het Tejo huis werken. Het principe van het Tejo huis is in België ontwikkeld om wachtlijsten in de jeugdzorg te voorkomen. De ondersteuning die Tejo biedt is gratis en tijdelijk  (maximaal 10 sessies). Jongeren hebben daarvoor geen verwijzing, indicatie of toestemming van derden nodig. Deze ondersteuning is gebaseerd op de Kortdurende Oplossingsgerichte Therapie. Als het nodig blijkt, is  doorverwijzing naar een andere organisatie mogelijk. Dit gebeurt altijd in nauw overleg met de jongere. De hulp die Tejo biedt is laagdrempelig, preventief (ter voorkoming van zwaardere hulpverlening) en met respect voor de Rechten van het Kind.

Meer weten over de Stichting Tejo en het Tejo huis in Goes, kijk op www.tejo-nederland.nl.