Coronavirus en jouw afspraak bij de Jeugdgezondheidszorg?

Baby

Door de uitbraak van het nieuwe coronavirus COVID-19 in Nederland wordt het werk van de Jeugdgezondheidszorg anders ingericht. Hierdoor kan jouw afspraak veranderen. Afspraken voor jonge baby’s en kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar gaan zoveel mogelijk door, maar kunnen anders worden ingericht. Voor de oudere kinderen is er een sterk aangepast aanbod.

Afspraak op het consultatiebureau
Om de vaccinatiegraad op peil te houden en ernstige infectieziekten zoals mazelen of kinkhoest te voorkomen is het belangrijk om naar afspraken met een vaccinatie te komen.

Indien de afspraak niet doorgaat wordt er contact met je opgenomen. Heb je geen telefoontje of e-mail ontvangen van GGD Zeeland, dan mag je ervan uitgaan dat de afspraak doorgaat zoals gepland.

Heb jij of jouw kind klachten van verkoudheid, hoesten of keelpijn OF heeft een van de gezinsleden koorts dan vragen wij je vriendelijk om terug naar huis te gaan en een nieuwe afspraak te maken. Bel voor het maken van een nieuwe afspraak naar 0113 249315.

Medewerkers van GGD Zeeland besteden extra aandacht aan de hygiënerichtlijn voor de jeugdgezondheidszorg die altijd van toepassing is. Ook schudden zij uit voorzorg geen handen om mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Inloopspreekuur
De inloopspreekuren op de cb-locaties zullen voorlopig niet doorgaan. Wil je graag een afspraak bij een jeugdverpleegkundige of jeugdarts neem dan contact op met ons plan- en afsprakenbureau via het telefoonnummer: 0113 249315.

Heb je een vraag over het Coronavirus?
Er is een landelijk informatienummer voor alle vragen over corona: 0800-1315 (bereikbaar van 8.00-20.00 uur). GGD Zeeland is voor vragen over het virus te bereiken via: 0113-249 480 van 08.30 tot 18.00 uur.

Actuele informatie
Op www.ggdzeeland.nl staat actuele informatie over het coronavirus en eventuele gevolgen voor geplande afspraken. Houd de website goed in de gaten als je een afspraak hebt. Ook is er meer opvoed informatie te vinden via: www.opvoeden.nl/coronavirus. Ook de poster met opvoedtips voor ouders en verzorgers in onzekere tijden is hier te downloaden.