Groepsvaccinaties Meningokokken ACWY

Meningokokken

Voor degene die de groepsvaccinaties in april en juni hebben gemist is er in oktober/november een mogelijkheid om alsnog deze vaccinatie te krijgen op 3 locaties in Zeeland. Bekijk het document onderaan de pagina voor meer informatie zoals de data, tijden en plaatsen.

Sinds enkele jaren neemt in Nederland het aantal gevallen van Meningokokken W-ziekte toe. Daarom is de meningokokken C-vaccinatie per 1 mei 2018 vervangen door een vaccinatie die beschermt tegen de typen A, C, W en Y. Omdat meningokokken W ook voor oudere kinderen gevaarlijk is, wordt de vaccinatie per 1 oktober 2018 ook aangeboden aan tieners in het jaar dat ze 14 worden. In 2019 zullen alle jongeren vanaf 1 januari 2001 t/m 1 mei 2004 worden uitgenodigd. Meer informatie vind je op de pagina: Meningokokken ACWY 14-18 jarigen.

Kun je echt niet op de aangegeven datum of tijd, kom dan op één van de andere dagen en/of tijden. Je hoeft dit niet door te geven. Vergeet niet om je oproepkaart, uitnodigingsbrief, identiteitskaart en je vaccinatiebewijs mee te nemen!

/download/3462-meningokokken.pdf