Heel Nederland zwemveilig!

zwemmen

De zwemveiligheid van iedereen staat volop in de belangstelling tijdens de nationale maand van de zwemveiligheid. Deze duurt tot en met 17 mei. Onder het motto 'Heel Nederland zwemveilig' is de Nationale Raad Zwemveiligheid een campagne begonnen om mensen bewust te maken van de risico’s van water én het belang van een goede zwemvaardigheid. Geen overbodige luxe, want nog jaarlijks overlijden er (te veel) kinderen (en volwassenen) door verdrinking. Met de lancering van de nationale Zwemchallenge kunnen jongeren en volwassenen met een zwemdiploma  (minimaal A diploma) testen hoe zwemveilig ze zijn. Die zwemveiligheid wordt vergeleken aan de hand van de eisen voor zwemdiploma C.

Naast algemene voorlichting, is er speciale aandacht voor de voorlichting aan risicogroepen: kinderen van 0-4 jaar; kinderen van 4-12 jaar oud en (jonge)nieuwkomers.

Klik hier voor meer informatie over de campagne 'Heel Nederland zwemveilig'. Bekijk voor tips over veiligheid van jonge kinderen rondom/in het water de website: https://www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/rondomwater

Bij jou in de buurt

Jongerencentrum 4SD
24 januari 2020