Informatie over het coronavirus

Coronabanner

Het coronavirus is in het nieuws. De informatie hierover is soms uitgebreid. De GGD geeft in dit bericht uitleg over jouw situatie.

Wat is er aan de hand?

Misschien komen er mensen uit jouw omgeving terug na een reis in een coronagebied. Zij gaan gewoon weer naar de (kinder)opvang, school of werk.

Mag dat?
Ja, dat mag. Als deze mensen niet ziek zijn, zijn zij geen risico voor jou of jouw omgeving. Zij kunnen dus gewoon naar de (kinder)opvang, school of werk gaan. Dit is Nederlands beleid.

Wat als zij ziek worden?
Als zij koorts ( > 38 graden) én hoestklachten of last van kortademigheid hebben, mogen zij niet naar de (kinder)opvang, school of werk. Zij moeten dan bellen met de huisarts. De huisarts kijkt wat er gedaan moet worden.

Wat kan je zelf doen?
Het is belangrijk te letten op goede hand en hoesthygiëne. Zo voorkom je allerlei ziektes. Dit doe je door:

  • Handen wassen met zeep;
  • Niezen/hoesten in de elleboog;
  • Papieren zakdoekjes te gebruiken.

Heb je vragen?
Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van het RIVM. Actuele reisinformatie vind je op de website van Nederlandwereldwijd.

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351. Wil je bovenstaande informatie nalezen? Download dan hier de informatie.