Jongeren maken kennis met gemeentepolitiek

Kinderen in de klas

Gemeentepolitiek is geen ver-van-mijn-bed- show, maar draait vaak om alledaagse dingen. Jong of oud, iedereen heeft ermee te maken. Waarom gemeentepolitiek zo belangrijk is, gaan leerlingen van verschillende basisscholen maandag 18 maart en woensdag 27 maart ontdekken. Ze zijn dan te gast in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland in Zierikzee.

‘Gemeentepolitiek, niks voor mij.’
Jongeren die dat zeggen, vergeten dat lokale politici er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat jongeren een skatebaan krijgen. Of dat ze op een veilige manier naar school kunnen. Om jongeren te laten kennismaken met de gemeentepolitiek én met de kinderburgemeester hebben SMWO en gemeente een speciaal programma opgesteld voor maandag18 maart (13.00- 15.00 uur) en voor woensdag 27 maart (12.00- 14.00 uur).

Maandag 18 maart zijn de leerlingen (groep 7/8) van ’t Kofschip en de school met de Bijbel te gast in het gemeentehuis. Woensdag 27 maart  komen de leerlingen (groep 7/8) van de Jan Wouter van den Doelschool en de J.L. de Jongeschool op bezoek.

De leerlingen krijgen een rondleiding door het gemeentehuis, met onder meer een bezoek aan het gemeentearchief en de burgerzaal. En ze mogen een kijkje nemen in de kamer van de burgermeester, waar ze ontvangen worden door burgemeester Gerard Rabelink en kinderburgemeester  Stan van der Wekken. Die vertellen wat hun werkzaamheden zijn. Voor de leerkrachten is er gelegenheid om kennis te maken met het  kant-en-klare lesmateriaal van de stichting Prodemos over onderwerpen als democratie, verkiezingen et cetera.