Nieuw adres voor Tejo Goes

Tejo

Jongeren, die hun verhaal kwijt willen of die behoefte hebben aan hulp, kunnen met én zonder afspraak binnenlopen bij Tejo. Sinds begin februari is Tejo te vinden op het adres: Frans den Hollanderlaan 21 in Goes.

Voor een gesprek bij Tejo is toestemming van de ouders of een verwijzing van een hulpverlener niet nodig. Iedere jongere tussen de tien en twintig jaar is welkom voor een gesprek met een van de (psycho-)therapeuten van Tejo. Tejo richt zich op jongeren van De Bevelanden en Schouwen-Duiveland, die niet lekker in hun vel zitten. Bijvoorbeeld omdat ze zich eenzaam of depressief voelen. Of omdat ze gepest worden of omdat er thuis problemen zijn door bijvoorbeeld een scheiding, financiële problemen of een verslavingsprobleem.

Tejo huis

Laagdrempelig
Tejo staat voor therapeuten voor jongeren. Het idee achter Tejo is het bieden van laagdrempelige ondersteuning, waarbij de jongere centraal staat. Als jongeren dat willen kunnen ze bij Tejo anoniem blijven. Alleen de voornaam wordt gevraagd. Soms is een gesprek, waarbij de jongere vrijuit kan praten al voldoende. Soms zijn meer gesprekken nodig. Die gesprekken (maximaal tien) zijn gratis. Als dat nodig is, verwijst de Tejo-therapeut de jongere door naar de reguliere hulpverlening. Dit gebeurt alleen met instemming van de jongere zelf, tenzij de veiligheid van de jongere in gevaar loopt. Het team in Goes bestaat uit (psycho)therapeuten en gastvrouwen en –heren, die het Tejo-huis op vrijwillige basis draaiende houden. Het Tejo-principe is in 2018 vanuit Vlaanderen naar Nederland overgewaaid, waarbij Goes de primeur had met het eerste Tejo huis in Nederland. Deze werkwijze leverde Tejo Nederland vorig jaar een nominatie voor de Paul van Vliet award 2019 van Unicef op.

Openingsuren Tejo Goes
ma: 16.00 - 20.00
wo: 13.00 – 17.00
do: 18.00 – 20.00

Contactgegevens
Frans den Hollanderlaan 21
4461HL Goes
Zeeland (NL)
Tel. (0113) 853308 of 0653937099
info.goes@tejo-nederland.nl
www.tejo-nederland.nl