Tejo-huis Goes: Een plek waar je welkom bent

Meisje alleen

Jongeren van tien tot twintig jaar kunnen bij het Tejo-huis in Goes mét of zonder afspraak binnenlopen om hun hart te luchten. Want daar staat een team van (psycho)therapeuten en gastvrouwen en -heren klaar om jongeren op te vangen. Dat gebeurt gratis (maximaal tien gesprekken) en met behoud van de anonimiteit van de jongere.

Het Tejo-huis
Het Tejo-huis is in Vlaanderen al jarenlang een begrip en dankzij Marja de Pundert- Dobbelaar, voorzitter van de Stichting Tejo Goes en oprichtster van Tejo Nederland, heeft nu ook Zeeland als eerste provincie in Nederland zo’n inloophuis. Dit Tejo-huis is te vinden aan de Grote kade (nr 2) in Goes.

Het Tejo-huis richt zich op jongeren die behoefte hebben aan een luisterend oor en soms ook aan hulp, omdat ze zich eenzaam of depressief voelen. Of omdat ze gepest worden of omdat hun thuissituatie problematisch is. Dan is het heel fijn dat er een plek is waar ze zo binnen kunnen lopen om hun verhaal te doen. Daarvoor hebben ze géén toestemming van hun ouders of een verwijzing van de huisarts nodig. Het Tejo-huis kent geen wachtlijsten en zet vooral in op preventie. Het belang van het kind staat daarbij voorop. Het team in Goes bestaat uit (psycho)therapeuten en gastvrouwen en –heren, die het Tejo-huis op vrijwillige basis draaiende houden.

Bijzonderheden Tejo-werkwijze:

  • Jongeren kunnen mét en zonder afspraak langskomen.
  • Jongeren hebben geen toestemming van hun ouders of een verwijskaart van de huisarts nodig.
  • Jongeren kunnen anoniem blijven als ze dat willen. Alleen de voornaam wordt gevraagd.
  • Jongeren zijn een gelijkwaardige gesprekspartner van de hulpverlener
  • Jongeren bepalen zélf wat ze wel en niet willen en hoe vaak zij langs willen komen.
  • Als dat nodig is, verwijst de Tejo therapeut de jongere door naar de reguliere hulpverlening. Dit gebeurt alleen met instemming van de jongere. Is er sprake van een veiligheidsrisico voor de jongere dan is het mogelijk om hiervan af te wijken.
  • De gesprekken (maximaal tien) zijn gratis. Gemiddeld zijn 5 à 6 gesprekken voldoende om jongeren op weg te helpen.

 

Tejo

Oproep
Het Tejo-team zoekt nog (psycho)therapeuten die zich vanuit hun vakgebied op vrijwillige basis willen inzetten voor jongeren met vragen en problemen. Belangstelling hiervoor, bel of mail naar het Tejo-huis in Goes.

Contactgegevens en openingstijden
Grote Kade 2, Goes

Maandag:         16.00- 20.00 uur
Woensdag:       13.00- 17.00 uur
Donderdag:      18.00- 20.00 uur

Tel. 0113-853308, 06 53937099

E-mail: info.goes@tejo-nederland.nl.