Terug naar school

Back to school

Daar gaan we weer. Iedereen is lekker opgeladen en klaar om weer aan de slag te gaan. We gaan vol energie weer terug naar school en aan het werk. Een nieuwe klas, een nieuwe juf, nieuwe kansen. De een kan niet wachten en de ander zou liever nog een paar weekjes lekker de hele dag buiten spelen. 

Sommige kinderen vinden zo’n eerste schooldag ontzettend spannend en moeten echt even een tijdje wennen voor ze weer meekomen in de dagelijkse routine. Best begrijpelijk; tijdens de zomervakantie hoefde bijna niks en mocht bijna alles. Nu moet je ineens weer binnen de lijntjes lopen. Toch is dat nieuwe schooljaar ook een kans om dingen helemaal anders te doen, om nieuwe vrienden te maken en om iets te leren wat je nog niet wist. 

Maar ook ouders kunnen af en toe nog best iets leren. Sterker nog, als ouder heb je regelmatig het gevoel dat je achter de feiten aanloopt. Dat je kind zich sneller ontwikkelt dan jij kunt bijbenen. Dat geeft niks. Leren is leuk en je kunt er alleen maar beter van worden.

Deze maand leggen we in onze artikelen en berichten op Facebook de nadruk op nieuwe dingen leren maar ook op de praktische zaken van de eerste schoolweken. Everybody back to school!