Actief bewegen tijdens de zwangerschap met ZwangerTotaal

woman

Tijdens en na de zwangerschap ondergaat je lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Soms gaat dit gepaard met bekkenpijn, urineverlies of rugklachten. Gebleken is dat de manier van bewegen hierop van invloed is. Actief bewegen staat daarom centraal in de beweegprogramma's van ZwangerTotaal.

Speciaal vrouwen die al klachten ervaren of in het verleden rug- of bekkenklachten hebben gehad hebben veel baat bij het volgen van het beweegprogramma. Maar het programma is zeker ook geschikt voor vrouwen die probleemloos de zwangerschap doorlopen en die zich graag op een actieve manier willen voorbereiden op de komende bevalling!

Beweegprogramma tijdens de zwangerschap

Dit bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur. Je krijgt uitleg welke veranderingen er in je lichaam plaatsvinden en welke klachten hieruit kunnen volgen. Je leert hoe je de klachten kunt verminderen en hoe gezond bewegen hierop invloed heeft. Tevens is er aandacht voor de bevalling, ademhalingstechnieken, ontspannen, houdingen tijdens het opvangen van weeën en perstechnieken worden besproken en geoefend. Er is een partneravond, waarin je samen met je partner tips krijgt. Ook krijg je informatie en handige tips van de verloskundige, die één gastles zal geven.

Voor sommige vrouwen is het nodig om met een stukje privébegeleiding te starten door de therapeut. Dit is afhankelijk van de klachten. Het is ook mogelijk om het gehele programma individueel te volgen.

Beweegprogramma na de bevalling

Dit bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur. Je leert hoe je je lichaam het beste laat herstellen en hoe je op een verantwoorde manier aan je conditie kunt werken. Je krijgt adviezen hoe je weer toe kan werken naar je favoriete sport en leert hoe je zonder maar ook mét je baby aan je eigen lichaam kunt werken. Samen met je baby oefen je de houdingen en bewegingen die nodig zijn tijdens de verzorging.

Ook voor dit programma bestaat de mogelijkheid om het individueel te volgen. Om op te starten, maar ook in zijn geheel.

Vergoeding

De ZwangerTotaal beweegprogramma's zijn door alle zorgverzekeraars opgenomen in het aanvullende pakket. Bij zwangerschapsgerelateerde klachten kun je hierop aanspraak maken. Soms is een verwijzing van de huisarts of specialist noodzakelijk. 

Wanneer je geen klachten hebt is het afhankelijk van je verzekeringsvorm of de kosten vergoed worden. De therapeut en/of je zorgverzekeraar kan je hier meer over vertellen.

Kosten

Wanneer je niet voor vergoeding in aanmerking komt zijn de kosten voor eigen rekening. Aanmelden kan via een aanmeldformulier, voor meer informatie kunt een kijkje nemen op de website van ZwangerTotaal

De programma's worden o.a gegeven op

Calandplein 1 
4301 LZ Zierikzee, Zeeland
T: 06-22847024

Hulp nodig of vragen?