Cursussen

mother & daughter

Het krijgen van kinderen is een prachtige ervaring, maar vaak ook een ingrijpende gebeurtenis. Er verandert veel. Op deze website vind je opvoedinformatie om je voor te bereiden op de komst van een kindje of bijvoorbeeld tips voor het opvoeden van een puber.

Ga je liever daadwerkelijk in gesprek over een bepaald onderwerp? In Schouwen-Duiveland zijn er volop cursussen of trainingen rondom het thema jeugd en opvoeden. Hieronder een overzicht.

Cursussen rondom zwangerschap en bevallen

De kraamzorgorganisaties in Schouwen-Duiveland bieden een compleet overzicht van cursussen op het gebied van zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Denk bijvoorbeeld aan Hypnobirthing, Zwanger Totaal of Moeders treffen Moeders. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze cursussen via de aanvullende verzekering.

Cursussen SMWO

Veel factoren kunnen invloed hebben op het ouderschap en hoe ouders dit samen ervaren. Voorbeelden zijn de relatie tussen de ouders, balans tussen werk en gezin, sociale contacten, financiële situatie enzovoort. Het ouderschap betekent meer dan opvoeden alleen. Iedere ouder is hierbij wel eens onzeker. In een situatie van onzekerheid is een steuntje in de rug vaak erg welkom. SMWO biedt trainingen voor zowel ouders en kinderen. Bijvoorbeeld weerbaarheidstraining of een oudergroep voor ouders van kinderen met autisme.

Cursusaanbod SMWO

Hulp nodig of vragen?