Opvoedtips algemeen

choice

Familiecentrum voor Veilig Internet van Google

Google heeft een webpagina in het leven geroepen genaamd Familiecentrum voor Veilig
Internet. www.google.nl/familysafety. De webpagina heeft als doel ouders, verzorgers, docenten, en alle andere volwassenen die met kinderen en internet in aanraking komen, te informeren en adviseren over veilig internetgebruik door kinderen.

Mijn Kind Online

De website Mijn Kind Online biedt opvoeders een scala aan informatie over kinderen en media. Zij geven onder andere informatie en tips voor media-opvoeding (televisie, internet, mobieltjes, enz.). Hoe gaat u bijvoorbeeld om met uw kind en internet? Welke pagina's mogen wel en niet bezocht worden? En hoe kunt u deze beveiligen? Kan uw kind onbeperkt internetten op zijn of haar mobieltje? Mag u kind op Twitter en hoe gaat u om met wat u kind tegenkomt op Twitter? 
Lees meer informatie op www.mijnkindonline.nl.

Kinderen en voorlezen

Op woensdag 18 t/m zaterdag 28 januari 2012 stonden de Nationale Voorleesdagen centraal. Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Speciaal voor de Voorleesdagen heeft het CJG een pagina gemaakt vol met informatie over deze campagne en voorleestips! 
Lees meer over de Nationale Voorleesdagen.

Hulp nodig of vragen?