Lang leve alle ouders!

Lang leve alle ouders!

De eerste dag van deze maand mogen we meteen vieren dat het de Dag van de Ouders is. Een dag waar je best even stil bij mag staan. Het ouderschap is namelijk een prachtige, maar niet altijd makkelijke taak. Kun jij je nog herinneren hoe je dacht over het ouderschap vóór je kinderen geboren waren? En in hoeverre die gedachten ook kloppen met de werkelijkheid? De roze wolk waarvan we vaak horen, is lang niet altijd zo roze. Op dagen dat je nauwelijks hebt geslapen, je kind voor de derde keer een beker melk over de tafel kiepert en je met je blote voet op een verdwaald Legoblokje stapt, is het meer een grote donderwolk.

We praten er niet graag over omdat we denken dat dit soort gevoelens betekent dat je faalt als vader of moeder, terwijl andere ouders hun zaakjes altijd perfect op orde lijken te hebben. Gelukkig ben je niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat veel ouders de druk van het ouderschap als een steeds grotere uitdaging ervaren. Keuzes maken, schuldgevoelens, alles organiseren, onzekerheid en kwetsbaarheid, voldoen aan alle verwachtingen, combineren van werk en zorg. Kijk maar eens naar dit filmpje: https://youtu.be/ItpvTZK20I8

Het is dus niet vreemd of slecht wanneer je soms twijfelt of je het als ouder ouder allemaal wel goed doet. Het hoort er zelfs bij. Wanneer je veel van je kinderen houdt, hen genoeg liefde en aandacht geeft en er alles voor doet om ze gezond en veilig te laten opgroeien, ben je een geweldige ouder. Kom je er toch af en toe even niet uit, dan zijn wij er om je te helpen. Dus heb je vragen over opvoeden of kun je wel een steuntje in de rug gebruiken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Hulp nodig of vragen?